video box Günlük Burç Firmalar ve Mekanlar Hava durumları Yemek Tarifleri
      
Yoğurtlama
Yoğurtlama
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu içerik 2637 kez okundu.
Antakya mezelerinden bir tane daha. Patlıcan, sarımsak ve yoğurt. Sonuç nefis bir Yoğurtlama.

Yoğurtmalama


Malzemeler:
3-4 tane patlıcan 
2 diş sarımsak 
1.5 su bardağı yoğurt 
1 yemek kaşığı pul biber 
1 fincan zeytinyağı 
Tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur. İri parçalar halinde doğranır. Sarımsak ve tuz derin bir kapta havan yardımıyla ezilir. Üzerine patlıcanlar eklenir. İyice dövülür. Havanınız yoksa çok ince doğrayıp, çatalla ezerek kıvam verebilirsiniz. Üzerine yoğurt eklenir, karıştırılır. Servis kabına alınır.

Zeytinyağı tavaya alınır, iyice ısınınca pul biber eklenir, altı kapatılır. Yoğurtlamanın üzerine gezdirilir.

Servise hazır, Afiyet Olsun...

Google

Etiketler :Yoğurtlama , Yoğurtlama, patlıcan Yoğurtlama, çılbır, yumurta Yoğurtlama,
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu içerige Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
95726
Güvenlik kodu giriniz
: